Racistisch verleden van onderzoek naar psychedelische middelen

17 augustus 2021.

Op de website Mad in America verscheen deze maand een artikel over het racistisch verleden van onderzoek met psychedelische middelen. Het verwijst naar een recent artikel van het Journal of Medical Ethics over door de overheid gesponsord onderzoek waarbij menselijke experimenten met LSD zijn uitgevoerd op burgers, gevangenen en patiënten, en op de buitensporige schadelijke uitbuiting van deze kwetsbare bevolkingsgroepen. Door een literatuuronderzoek te doen naar eerste-golf psychedelisch onderzoek in de VS (1950-1980), waaronder gevaarlijke mind-control experimenten van project MKUltra, bezien de auteurs het onderzoek naar misstanden in het verleden aan de hand van moderne ethische normen.

Onze vertaling: https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2021/08/Psychedelica.-racistisch-verleden-MIA-vertaling-NCRM-12-aug-2021.pdf

Dit is een vertaling van het artikel Psychedelic Research Has a Racist Past, link: https://www.madinamerica.com/2021/08/psychedelic-research-racist-past/ . Deze tekst is door ons vertaald en op de website geplaatst omdat de interesse voor psychedelica t.b.v. behandeling van psychische stoornissen toeneemt. Dit betekent niet per sé dat wij het met de complete tekst eens zijn. Wij beschouwen psychofarmaca als zenuwgif. Zie o.a. https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/ernstige-waarschuwing-voor-je-in-zee-gaat-met-een-psychiater/ en de daarin genoemde links.

0
  Related Posts
  • No related posts found.