Ernstige waarschuwing voor je in zee gaat met een psychiater

4 maart 2020
De Amerikaanse arts, psychiater, publicist en auteur van diverse boeken dr. Peter Breggin schreef 2 maart jl. een zeer kritische tekst over psychiaters en over de psychiatrie op de Mad in America website.
https://www.madinamerica.com/2020/03/dangerous-thing-psychiatrist/

Het artikel behandelt o.a. hoe psychiatrische medicijnen je geestelijke vrijheid beperken, de problemen bij afkicken van medicatie, de beperkte kennis (en intelligentie als groep …) van de “biologische” psychiater en hun geloof in psychofarmaca, de gevaren van elektroshock, de kans om opgesloten te raken in een inrichting. En hoe voorzichtig je moet zijn bij het vinden van hulp.

Het artikel is door een Amerikaanse deskundige geschreven en gaat over de situatie in de VS. Wij (vrijwilligers van stichting NCRM) hebben voldoende aanwijzingen dat de tekst voor een groot deel ook relevant is voor de Nederlandse situatie. Zie bijvoorbeeld https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/verslag-van-een-ontmoeting-tussen-twee-personen-x-en-y-die-psychiatrische-instellingen-van-binnen-hebben-meegemaakt/.

Onze vertaling van het artikel: https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2020/03/Psychiatrie-vertaling-Most-dangerous-thing-Breggin-2-maart-2020.pdf (versie 8 maart 2020)

0
  Related Posts
  • No related posts found.