Met deze lijst zijn alle nieuwsitems te bereiken die in de loop der jaren op de NCRM website zijn verschenen.

Les- en informatiepakketten over achtergrond en gevaren van psychiatrische medicijnen nu gratis beschikbaar
1 oktober 2020.
Wij hebben nog een aantal informatiepakketten “Marketen van psychische stoornissen” gratis beschikbaar voor belangstellenden.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/les-en-informatiepakketten-over-achtergrond-en-gevaren-van-psychiatrische-medicijnen-nu-gratis-beschikbaar/

Interview met dr. P. Breggin over enkele afschrikwekkende aspecten van de (vrij recente) geschiedenis van de psychiatrie
17 september 2020
Interview met kritisch psychiater dr. P. Breggin en de Nederlandse vertaling daarvan.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/interview-met-dr-p-breggin-over-enkele-afschrikwekkende-aspecten-van-de-vrij-recente-geschiedenis-van-de-psychiatrie/

Over de Deep Sleep horrortherapie en de bijwerkingen van antidepressiva
6 september 2020
In een artikel over de horrortherapie die de naam Deep sleep therapie kreeg legt auteur dr. Philip Hickey een verband met het veronachtzamen van gewelduitbarstingen die veroorzaakt worden door antidepressivagebruik. (De links naar het artikel en naar de vertaling ervan, staan onderaan de tekst.)
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/over-de-deep-sleep-horrortherapie-en-de-bijwerkingen-van-antidepressiva/

Psychiatrie moet en kan anders; een korte update
21 augustus 2020
De Correspondent publiceerde eerder deze week een artikel met de titel “Labels? Behandelkamers? Deze buurtpsychiater gaat liever in het park een raketje met je eten”.
De auteur liep een dag mee met een “activistische buurtpsychiater” die met haar team dagelijks cliënten met zware psychiatrische problemen laagdrempelige zorg biedt.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/psychiatrie-moet-en-kan-anders-een-korte-update/

Medicijndeskundige dr. D. Bijl over ADHD-medicatie
1 augustus 2020
Medicijndeskundige Dick Bijl over adhd en psychofarmaca, interview bij café Weltschmerz.
Over medicatie met hard drugs en over de tuchtzaak die tegen hem werd gevoerd vanwege zijn kritische artikel over adhdmedicatie voor volwassenen.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/medicijndeskundige-dr-d-bijl-over-adhd-medicatie/

Nieuw onderzoek: omgevingsfactoren belangrijker dan genen bij psychisch lijden
26 juli 2020
Van schizofrenie, autisme en depressie werd decennialang gedacht dat psychisch lijden genetisch werd doorgegeven. Nieuw onderzoek wijst nu uit dat dat maar in beperkte mate het geval is. Omgevingsfactoren spelen een veel grotere rol.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/nieuw-onderzoek-omgevingsfactoren-belangrijker-dan-genen-bij-psychisch-lijden/

Onderzoekers adviseren: stoppen met elektroshock (ECT)
17 juli 2020
Een artikel, gepubliceerd in Ethical Human Psychology and Psychiatry, geeft een herbeoordeling van studies die elektroconvulsietherapie (ECT) bij depressiviteit vergelijken met placebobehandeling. De auteurs wijzen op het gebrek aan kwaliteitsonderzoek dat beschikbaar is om het gebruik van ECT te ondersteunen. Zij roepen op om het gebruik van ECT onmiddellijk op te schorten totdat degelijk onderzoek is gedaan.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/onderzoekers-adviseren-stoppen-met-elektroshock-ect/

NCRM nieuwsbrief van juli 2020
6 juli 2020
De NCRM-nieuwsbrief van juli 2020 is beschikbaar op
https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2020/07/NCRM-nieuwsbrief-juli-2020.pdf

Verzoek aan minister om rechtsbescherming van adhd-gediagnosticeerde kinderen
21 juni 2020
Wij stuurden een brief naar de minister voor rechtsbescherming, minister S. Dekker, om rechtshulp te vragen voor kinderen met de adhd-diagnose.
In de brief verwijzen wij o.a. naar fouten in academisch onderwijs in verleden en heden die in aanzienlijke mate hebben bijgedragen tot onjuiste interpretatie en behandeling van het begrip adhd,
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/verzoek-aan-minister-om-rechtsbescherming-van-adhd-gediagnosticeerde-kinderen/

Boek over gevaren van psychiatrische medicijnen en hoe er van af te komen
14 juni 2020
Nieuw boek van medicijndeskundige Peter Gotzsche: Mental health survival kit and withdrawal from psychiatric drugs. Aan de Nederlandse vertaling wordt gewerkt.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/boek-over-gevaren-van-psychiatrische-medicijnen-en-hoe-er-van-af-te-komen/

Onderzoek bij instelling: helft van de patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen heeft een verkeerde diagnose
31 mei 2020.
Dit blijkt uit een wetenschappelijke studie bij zorginstelling GGNet in Warnsveld, Gelderland. Bij de studie, die binnenkort gepubliceerd wordt in het blad European Psychiatry blijkt bij 49 procent van de patiënten de diagnose verkeerd, onvolledig of verouderd.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/onderzoek-bij-instelling-helft-van-de-patienten-met-ernstige-psychiatrische-aandoeningen-heeft-een-verkeerde-diagnose/

Antwoordbrief van Ministers over verantwoordelijkheden foute voorlichting ADHD
12 mei 2020
Februari 2020 stuurden wij een brief naar de ministers van volksgezondheid (VWS) en onderwijs en wetenschap (OCW) over de negatieve gevolgen van verkeerd onderwijs op het gebied van ADHD en van de DSM (het veel gebruikte psychiatrisch handboek).
Wij ontvingen antwoord in een brief van minister De Jonge (VWS) en ook namens minister Van Engelshoven (OCW), waarin zij beroepsgroepen (zoals de NVvP, de vereniging voor psychiatrie) als verantwoordelijken aanduiden en de door ons aangegeven schade niet ontkennen. Tevens ontkennen zij niet dat kinderrechten in het geding kunnen zijn.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/antwoordbrief-van-ministers-over-verantwoordelijkheden-foute-voorlichting-adhd/

Agressie en geweld door psychiatrische medicijnen, Youtube video’s
30 april 2020.

Bij de huidige aandacht voor de coronacrisis komen ernstige negatieve effecten van psychiatrische medicijnen niet meer in de media. Wij hebben vijf korte video’s aan ons Youtube-kanaal toegevoegd, over agressie, moord en zelfdoding door medicatie (met name SSRI-type antidepressiva).
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/agressie-en-geweld-door-psychiatrische-medicijnen-youtube-videos/

Waar komt het corona virus vandaan?
17 april 2020, update 5 mei 2020.
Om dat de effecten van de coronapandemie van invloed is op de psyche en op de behandeling van mensen met psychische problemen, willen wij de aandacht vestigen op een bericht van P. Breggin, (onafhankelijk kritisch psychiater, auteur, publicist, onderzoeker ) die 15 april jl. hierover publiceerde.
https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/waar-komt-het-corona-virus-vandaan/

Tien jaar NCRM nieuws psychiatrie
12 april 2020.
Een lijst van alle eerdere door ons gepubliceerde nieuws items van 2009 tot april 2020.
Ruim 250 pagina’s: Gevaar en bedrog rond psychiatrische medicatie, bijwerkingen, de macht van Farma en experts die gezond verstand missen, etc. Vrijheidsberoving en mensenrechten. ECT en andere fantasieoplossingen, etc. etc.
https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2020/04/Alle-NCRM-website-nieuws-items-vanaf-2009.pdf