On-ontdekte psychopaat in uw omgeving?

31 oktober 2020
Voelt u zich mislukt, te vaak opgejaagd, angstig of somber? Er kunnen diverse oorzaken zijn. Een mogelijke oorzaak die te weinig aandacht krijgt, ook van zorgprofessionals, is de aanwezigheid van een psychopaat in de omgeving. Over het percentage psychopaten onder de bevolking lopen de schattingen van deskundigen uiteen tussen 1% en 5%. Dat percentage geldt gemiddeld dus ook voor de zorgprofessionals.

In een notitie die wij maakten naar aanleiding van een gesprek tussen twee psychiatrieslachtoffers werd dit aspect genoemd: https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/verslag-van-een-ontmoeting-tussen-twee-personen-x-en-y-die-psychiatrische-instellingen-van-binnen-hebben-meegemaakt/

In een kort videofragment op YouTube, van 29 oktober 2020, legt deskundige Jan Storms uit hoe een onopvallende persoon in uw omgeving psychopathische eigenschappen kan hebben. Storms is auteur van het boek Destructieve relaties op de schop. Het boek behandelt diverse aspecten van psychopathie en geeft oplossingen om aan een psychopaat te ontsnappen.
https://www.youtube.com/watch?v=kiJgCg7WELI

0
  Related Posts
  • No related posts found.