Interview met dr. P. Breggin over enkele afschrikwekkende aspecten van de (vrij recente) geschiedenis van de psychiatrie

17 september 2020

Interview met kritisch psychiater dr. P. Breggin en de Nederlandse vertaling daarvan: https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2020/09/Interview-dr.-P.-Breggin-Sorded-history-of-psychiatry-Mercola.com-13-sept-2020.pdf

Korte samenvatting
• Psychiater Dr. Peter Breggin wordt wel ‘het geweten van de psychiatrie’ genoemd, o.a. omdat hij met succes de her-invoering van lobotomie en experimentele psychochirurgie kon stoppen.
• Breggin verwijst naar lobotomie als een verkrachting van de ziel.
• Breggin leverde een bijdrage aan het verspreiden van informatie over de gevaren van Prozac.
• Psychofarmaca verstikken de hersenfunctie van patiënten. Hoewel ze een deel van het lijden kunnen verlichten, gaat die verlichting ten koste van hersenschade.
• Een psychiatrische behandeling die Breggin niet heeft kunnen elimineren, is de elektroshockbehandeling; die wordt eigenlijk steeds vaker toegepast. Transcraniële gelijkstroomstimulatie en Neuralink, een hersenimplantaat ontworpen door een bedrijf van Elon Musk, vormen ernstige risico’s voor de gezondheid en het functioneren van de hersenen.
(Zie ook ons eerdere bericht hierover: https://www.ncrm.nl/overig-nieuws/brein-online/ )

Dr. Peter Breggin, heeft een groot aantal populaire boeken geschreven over psychiatrie en de medicijnenindustrie.
Hij was de eerste die publiekelijk een standpunt in nam tegen lobotomie (hij was toen nog jong) en kon daardoor het veld veranderen. Hij is te zien in de documentaire van Aaron en Melissa Dykes, “The Minds of Men”.
Nu 83 jaar oud, heeft Breggin veel geleerd en meegemaakt en in dit interview deelt hij zijn eigen ontwikkeling en ervaringen als psychiater. Zijn interesse in de psychiatrie begon op 18-jarige leeftijd, toen hij vrijwilliger werd in een plaatselijke psychiatrische inrichting.

Zie het interview en de Nederlandse vertaling: https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2020/09/Interview-dr.-P.-Breggin-Sorded-history-of-psychiatry-Mercola.com-13-sept-2020.pdf

0
  Related Posts
  • No related posts found.