Een petitie om meer aandacht voor misstanden psychiatrie

Zondag 10 oktober is het World Mental Health Day. Door middel van een petitie aan de vaste Kamercommissie VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) vragen wij hernieuwde aandacht van de parlementariërs voor misstanden in de psychiatrie. Bij ons komen door de jaren heen meldingen binnen van mensen die ernstig beschadigd zijn door psychiatrisch handelen.

https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2021/11/Petitie-World-Mental-Health-Day-psychiatrie-medicatie-ECT-en-dwang-NCRM-10-okt-2021-V2.pdf

Dit document wordt 9 november (oorspronkelijke datum was 12 oktober) aangeboden aan Kamercommissie VWS. Een recente melding van een vrouw die schokkende ervaringen in de GGZ meemaakte is als kernpunt van de petitie gebruikt.

Psychiatrische medicatie, elektroshock en dwangbehandeling zijn gebaseerd op foute uitgangspunten, zo wordt in het petitiedocument duidelijk gemaakt; corona vraagt veel aandacht, maar misstanden in de psychiatrie mogen niet uit het oog verloren worden. Kennelijk is er voor veel slachtoffers geen veilige haven in Nederland.

Voor de leesbaarheid, en ook omdat parlementariërs sowieso weinig leestijd hebben, is het document zo compact mogelijk gehouden.
Het document stipt onder andere aan:

-Behandelfouten en schade door psychiatrisch handelen en dwangbehandeling,
-Bijwerkingen van medicatie, afbouwproblemen,
-De foute uitgangspunten van het bio-medische gezichtspunt en de behandelwijze die daarop gebaseerd is,
-Zwakke of afwezige wetenschappelijke onderbouwing en het kennismonopolie van de beroepsgroep,
-Slachtoffers moeten procederen om hun recht te halen,
-Er is behoefte aan een werkelijk onafhankelijk meldpunt en een veilige haven die effectieve hulp biedt.

0
  Related Posts
  • No related posts found.