Covid 19 angst; mentale gezondheid op dieptepunt en gaat verder achteruit

20 september 2021

Stichting Artsen Covid Collectief meldt op de website:
Nog niet eerder in de moderne geschiedenis is er zo veel aandacht besteed aan de risico’s op ziek worden, als de laatste anderhalf jaar. Voortdurend worden ons door overheid en de media doemscenario’s voorgehouden met dagelijkse updates over ziekenhuis- en ic-opnames. Deze boodschap van een continue aanwezige, ernstige medische dreiging, gecombineerd met de ingezette coronamaatregelen zoals afstand houden, avondklok en lockdowns heeft een diepgaande impact op het mentaal welbevinden van mensen. De maatregelen worden schijnbaar eindeloos verlengd en er komen zelfs maatregelen bij zoals een covid-toegangspas die tot verdere uitsluiting van groepen mensen in de maatschappij zal leiden. In de eerste twee kwartalen van 2021 was 15 procent van de bevolking van 12 jaar of ouder psychisch ongezond. Dit percentage is sinds 2001 niet zo hoog geweest. Als dit niet wordt gestopt, is te voorzien dat een verdere achteruitgang zal volgen, niet in het minst voor de jongeren en ouderen in onze maatschappij.
Ref.: https://artsencollectief.nl/mentale-gezondheid-op-dieptepunt-en-gaat-verder-achteruit/

Stichting Artsen Covid Collectief is (volgens de eigen website) een onafhankelijke, non-profitorganisatie van artsen en medisch professionals, waaronder huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en artsen Maatschappij en Gezondheid. Door hun werk in ziekenhuizen, huisartspraktijken en instellingen zijn zij dagelijks betrokken bij de zorg voor patiënten.
De stichting Artsen Covid Collectief gaat uit van zelfbeschikkingsrecht en behoud van lichamelijke integriteit als fundamentele waarden. Wij (NCRM, deze website) staan volledig achter dat principe.

Verdere verwijzingen:
https://artsencollectief.nl/psychiaters-en-psychologen-aan-het-woord/
https://www.nji.nl/publicaties/effect-van-corona-op-jeugd-gezin-en-jeugdveld

0
  Related Posts
  • No related posts found.