Psychiatrische medicijnen en corona-longontsteking

4 april 2020
David Healy, vooraanstaand psychiater en medicijndeskundige, waarschuwt op het internet voor de extra gevaren die gebruikers van een aantal psychiatrische medicijnen opleveren voor corona-patiënten.
Hij schrijft o.a. dat in de stortvloed aan informatie over corona één aspect van de crisis consequent ontbreekt: mensen die al met medicatie (antipsychotica, antidepressiva, pijstillers etc.) worden belast, kunnen extra gevaar lopen voor de infectie.

De groep van Healy heeft de enige paper die hierover gaat gepubliceerd in Engelse en Spaanse pdf’s:
https://rxisk.org/medications-compromising-covid-infections/

Verder meldt hij:
De media (ook de wetenschappelijke) zijn geïnteresseerd in het onderwerp, maar durven het niet te behandelen. We hebben lezers van dit bericht nodig om te helpen de informatie hier toe te voegen, de boodschap te verspreiden en aan te passen aan hun lokale omstandigheden en beschikbaar te stellen in omgevingen waar het nuttig kan zijn.

Uit de conclusie van het artikel selecteren wij:
“ Verschillende veelgebruikte medicijnen, zoals antipsychotica en antidepressiva, opioïde pijnstillers, etc. kunnen het risico op longontsteking met 1,2 tot 2,7 keer verhogen.
Vooral oudere patiënten krijgen waarschijnlijk een of meer van deze geneesmiddelen. Deze behandelingen zijn vaak niet effectief en worden voor onnodig lange periodes, in verkeerde doses of voor niet-goedgekeurde indicaties gegeven.”
Zegt het voort!

(Oorspronkelijke tekstselectie: Several widely used medicines, such as antipsychotics and antidepressants, opioid analgesics, anticholinergic drugs, gabapentinoids, proton pump inhibitors, and inhaled corticosteroids can increase the risk of pneumonia by 1.2 to 2.7 times.
Elderly patients are particularly likely to receive one or more of these drugs. These treatments are often ineffective, and given for unnecessarily long periods, at wrong doses, or for non approved indications.)

0
  Related Posts
  • No related posts found.