Slachtoffers antidepressivum klagen farmaceut aan

16 februari 2019. Farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) wist al in 2001 dat het antidepressivum Seroxat bij jongeren het risico op zelfdoding vergroot. Feiten over bijwerkingen werden geheim gehouden. De bijsluiter van Seroxat werd pas veel later aangepast: daar staat nu in dat het middel niet mag worden voorgeschreven aan patiënten onder de 18 jaar. GSK kreeg in 2012 van de Amerikaanse overheid een boete van 2,6 miljard euro, deels voor de promotie van antidepressiva bij jongeren.

Op 30 mei 2018 heeft de Nederlandse rechter geoordeeld dat geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline had moeten waarschuwen voor bijwerkingen zoals angststoornissen, agressie en suïcidaliteit. Nederlandse slachtoffers hebben zich verzameld bij Stichting SeroxatClaim. Patiënten die in hun jeugd het antidepressivum Seroxat hebben gebruikt, dienen eind februari een collectieve claim in tegen de fabrikant.
Stichting SeroxatClaim: https://www.letselverhalen.nl/stichting-seroxatclaim
Uitspraak 2018: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2018:2298

Onze moederorganisatie CCHR kaartte al in 1991 het verband aan tussen antidepressiva, agressie en moord; zie https://www.youtube.com/watch?v=FxJomeak4V4 . Getuigenissen in de VS over de ‘Prozac killings’.

0
  Related Posts
  • No related posts found.