Hearing Tweede Kamer, dr. Peter Gøtzsche

30 maart 2016

Dinsdag 29 maart 2016 was er een openbare hoorzitting, georganiseerd door leden van de Tweede Kamer commissie VWS, op instigatie van stichting Wemos (zie link onderaan).

Vijf Kamerleden lieten zich voorlichten door dr. Peter Gøtzsche medisch onderzoeker en auteur van enkele kritische boeken over overmedicatie, gevaar van medicijnen en kritiek op psychiatrie.
Zijn punt is o.a. dat met name psychiatrische medicijnen de op 2-na-grootste doodsoorzaak is in de VS en Europa. Op de publieke tribune zaten ca. 40 belangstellenden.

De zitting was in 2 halve uren verdeeld: eerst Gøtzsche die zijn verhaal vertelde, daarna een vragenronde van de Kamerleden. Aan het eind van zijn voordracht gaf Gøtzsche een samenvatting en adviezen. Zeer in het kort: Big Pharma weren uit onderzoek, onderwijs en adviescommissies. Lang lopend onderzoek doen naar medicijnen, onderzoekskwaliteit verbeteren.

De Kamerleden waren: Van Gerven (voorzitter), Teunissen (griffier), Bruins Slot (CDA), Van Dijk (PvdA), Voortman (Groen links), Rutte (VVD, niet premier Rutte).

Ondanks de complexiteit van het onderwerp kregen de Kamerleden een goed beeld van de situatie. Wij hopen, en zullen blijven aandringen, op effectieve maatregelen.

Gotzsche book Deadly psychiatry and organized denial

Het meest recente boek van Gotzsche dat later dit jaar in Nederlandse vertaling verschijnt.

http://www.wemos.nl/news/?v=2&lid=1&id=438&cid=5#.VvrFU2Zf05Q

0
  Related Posts
  • No related posts found.