Demonstratieve optocht Parijs, psych conferentie Women’s mental health,

10 maart 2019. Het 8e Wereldcongres voor geestelijke gezondheid van vrouwen werd dit jaar gehouden in Parijs.
Onze zusterorganisatie CCHR-Paris (https://www.ccdh.fr/ ) had een demonstratieve optocht georganiseerd en 8 maart gekozen vanwege internationale vrouwendag.
Psychiatrische plannen op dit gebied zijn o.a. gericht op de screening op psychische stoornissen van kinderen, baby’s en zwangere vrouwen. Tevens is de tocht georganiseerd om te protesteren tegen psychiatrische medicijnen en elektroshock, ook elektroshock op zwangere vrouwen.

Het congres werd gesponsord door de EPA (European Association of Psychiatry) en de WPA (World Psychiatric Association). Vooraanstaande psychiaters uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, VS, Australië, waren aanwezig, zoals de president van de Wereld Psychiatrie Association (WPA) en directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Helen Herrman.

De tocht ging van treinstation Montparnasse naar de universiteitsstad Parijs waar het psychiatrisch congres werd gehouden. Er waren ca. 300 actievoerders present van CCHR-vertegenwoordigingen uit Frankrijk en uit 5 andere landen. Wij (NCRM) waren ook met een kleine groep present. De tocht vond plaats onder goede politiebegeleiding. Er was een luidruchtige percussiegroep en een toepraak aan het eind van de tocht, bij de universiteit waar het congres werd gehouden.
Tevens was er nabij Centre Pompidou een tentoonstelling Industry of Death ingericht, waar wij tussentijds nog geholpen hebben om publiek voor te lichten.

0
  Related Posts
  • No related posts found.