Busramp Sierre, stichtingen vragen bloedmonster op.

15 oktober 2016.

Op 13 maart 2012 reed een Belgische touringcar frontaal tegen een muur in een tunnel in Sierre, Zwitserland. Daarbij kwamen 28 mensen om het leven waaronder 6 Nederlandse en 16 Belgische kinderen.
Bij het onderzoek bleek dat de chauffeur Paroxetine, een SSRI-type antidepressivum, gebruikte. Een mogelijke verklaring van de toedracht is dat de chauffeur door bijwerkingen van dat medicijn ernstig geestelijk ontregeld was en daardoor die ramp veroorzaakte.
Van het forensisch onderzoek van de bus ramp is een hoeveelheid bloed van de chauffeur bewaard gebleven. Dit bevindt zich tot op heden onder controle van de Zwitserse autoriteiten. Op dit bloed is nooit een onderzoek naar dit effect gedaan.
Om deze onzekerheid weg te nemen, en om informatie toe te voegen aan de kennis die bestaat over de bijwerkingen van Paroxetine, heeft Stichting Busramp Sierre en stichting Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (deze website) aan en aantal politici in Nederland en België om hulp gevraagd om dat bloed onderzocht te krijgen.
Zie Website Stichting Busramp Sierre.
0
  Related Posts
  • No related posts found.