Internationale demonstratie tegen barbaarse psychiatrische “therapieën”

1 september 2023. Onze Oostenrijkse zusterorganisatie organiseert een demonstratieve actie tegen een congres van de World Psychiatric Association.
De actie is gepland op 30 september.
U kunt u bij deze actie aansluiten. Misschien bent u toevallig 30 september in de buurt van Wenen?

Van het onlangs vrijgegeven actiepamflet geven wij hier de vertaling van de inhoud daarvan:

—–(ONZE VERTALING)—–
Wanneer: 30 september 2023, van 12.00 tot 19.00 uur
Gelegenheid: 23ste Wereldcongres psychiatrie van de World Psychiatric Association (WPA).
Ontmoetingspunt: 12.00 uur, Christian-Broda-Platz, Wenen.
Actieplan: Demonstratieve tocht door Wenen, slotbijeenkomst in het Congrescentrum.

PSYCHIATERS BESCHADIGEN HET LEVEN VAN KINDEREN:
(…)
De WPA dringt er bij alle regeringen op aan om de ‘BILL OF RIGHTS FOR CHILDREN’ van de WPA ten uitvoer te brengen. Met daarbij punt 3: het recht op geestelijke gezondheidszorg “thuis, op school, in de zorg of in hechtenis.” (…) Deze “Bill of Rights” stelt dat kinderen het recht moeten hebben “… om beschermd en vrij te zijn van alle vormen van misbruik en wrede, onmenselijke, vernederende behandeling. ” Blijkbaar slaat dit niet op brein-beïnvloedende psychotrope drugs en de barbaarsheid van elektroshocks – de stroom ten gevolge van 460 volt elektriciteit die door de zich ontwikkelende hersenen van een kind wordt gestuurd. In feite zijn er, afgezien van Sicilië, Italië, geen Europese en Britse beschermingsmaatregelen die het gebruik van elektroshocks verbieden.
In Duitsland zijn onlangs 32 kinderen onderworpen aan elektroshocks (ECT). De jongste was 12 jaar oud.
Nu psychiaters van over de hele wereld het WPA-congres bijwonen dat in Wenen wordt gehouden, is het dringend nodig dat zij hiervan op de hoogte worden gesteld om het gebruik van elektroshock-foltering wereldwijd te verbieden, aangezien ruim 1,4 miljoen mensen wereldwijd worden onderworpen aan antieke psychiaters en hun gevaarlijke praktijken.
Stop de marteling – Verbied behandeling met elektroshocks.
—-(tot zover het aankondigingspamflet)—-

Daartegenover staat een uitspraak van een VN rapporteur
Graag verwijzen wij naar een tamelijk recente uitspraak van Tlaleng Mofokeng, speciaal rapporteur van de VN. Hij schreef in 2021:
Importantly, the mandate has also identified the dominance of medicalization and the overreliance on medications for mental health as a significant obstacle to the realization of the right to health.” (Vrij vertaald: De dominantie van medicatie bij het behandelen van psychische problemen vormt een groot obstakel bij het realiseren van het “recht op gezondheid”.)

Ref.: Statement of Tlaleng Mofokeng, Special Rapporteur on the right of everyone to the enjoyment of the highest attainable standard of physical and mental health. Exploring and sharing positive experiences in reforming mental health systems guided by a human rights-based approach in order to move from practice to policy. Delivered at Intersessional Consultation on Mental Health and Human Rights (RES 43/13) 15 November 2021.

0
  Related Posts
  • No related posts found.