Big Pharma steunt evenementen over ADHD

9 januari 2023. Wij informeerden Kamercommissie VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over twee door Big Pharma gesponsorde evenementen die binnenkort in Nederland zullen plaats vinden.
Wij stuurden deze brief:
https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2023/01/Big-Pharma-gesteunde-evenementen-ADHD-9-jan.-2023-webversie.pdf

• Jaarsymposium Kinder- en Jeugdpsychiatrie, gepland 17 januari 2023 in Amersfoort, gesponsord door de farmaceutische industrie. Wij zijn verbijsterd dat dergelijke sponsoring van een Nederlands symposium nog steeds is toegestaan. Invloed van de industrie is hierbij ontoelaatbaar, o.a. vanwege de belemmering van vrije ontwikkeling van de wetenschap. Het leidde tot verviervoudiging van ADHD-medicatie in 10 jaar tijd.

• Internationaal ADHD-congres in Amsterdam.
Van 18 t/m 21 mei 2023 is er een internationaal psychiatrisch congres over ADHD in de RAI. Op de homepage van de conferentie staat dr. S. Faraone afgebeeld, één van de invloedrijke verstoorders van een goed begrip van ADHD. Wat betreft zijn connecties met farmaceuten vinden wij: Arbor, Ironshore, Ondosis, Otsuka, Rhodes, Shire/Takeda, Sunovion, Supernus, Tris, Vallon. Alcobra, Eli Lilly, Enzymotec, Janssen, KemPharm, Lundbeck/Takeda, McNeil, Neurolifesciences, Neurovance, Novartis en Pfizer.

Tevens wijzen wij in onze brief op onze schatting van medicijngebruik voor de ADHD-diagnose bij kinderen waarbij wij concluderen dat het gebruik van medicijnen die bij ADHD worden voorgeschreven weinig is gedaald sinds het kritische rapport van de Gezondheidsraad in 2014 over dat onderwerp.
Zie ons bericht aan de minister: https://www.ncrm.nl/wp-content/uploads/2022/11/Aan-VWS-geringe-afname-adhdmedicatie-2-11-22-WEBVERSIE-NCRM.pdf

De jongste kinderen in de klas hebben bovengemiddelde kans op de ADHD diagnose.
0
  Related Posts
  • No related posts found.