‘Zyprexa Papers’, een boek over het schandaal rond een antipsychoticum

5 januari 2020

Geschreven door jurist Gottstein, beschikbaar eind januari, nu vooraf te bestellen. Met de aanschaf van dit boek steunt u het werk van deze dappere advocaat.
E-boek versie en hoogstwaarschijnlijk ook als paperback.
https://www.amazon.com/dp/B0838YYYWV/lawprojectfor-20 (Engelstalig)

De New York Times begon 17 december 2006 met een reeks voorpagina-artikelen over documenten afkomstig van Jim Gottstein, advocaat in Alaska, waaruit bleek dat farmaceut Eli Lilly gevaarlijke bijwerkingen van Zyprexa verborgen had gehouden. Het antipsychoticum Zyprexa was hun best verkopende medicijn en de bijwerkingen waren o.a. diabetes en andere levensverkortende lichamelijke problemen. De documenten raakten bekend als de ‘Zyprexa Papers’ en toonden ook aan dat Eli Lilly illegaal het gebruik van Zyprexa (met dodelijke gevolgen) bij kinderen en ouderen promootte. Hoewel Gottstein ervan overtuigd was dat hij de Zyprexa-documenten legaal had verkregen, besloot een Amerikaanse rechtbank dat hij had samengespannen met anderen om de documenten te stelen. Het farmaceutisch bedrijf Eli Lilly bedreigde Gottstein met een strafzaak.

In The Zyprexa Papers geeft Gottstein een meeslepend verslag uit de eerste hand over wat er echt is gebeurd, inclusief nieuwe details over hoe een kleine groep overlevende psychiatrische patiënten de Zyprexa Papers ontraceerbaar op internet verspreidde. Dit alles binnen een pakkende, duidelijke uitleg over complex juridisch manoeuvreren en over zijn gevechten namens Bill Bigley, de psychiatrische patiënt wiens beproeving de blootstelling van de Zyprexa Papers mogelijk maakte.

0
  Related Posts
  • No related posts found.